Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Jingle all the way...

Συνήθως αυτό το Christmas spirit, που κάθεσαι και ζαβλακώνεσαι ακούγοντας Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, με πιάνει από αρχές Νοεμβρίου. Φέτος άργησε λίγο μεν, αλλά μ' έπιασε, καλώς ή κακώς. Και εκεί λοιπόν που οι μέρες μου κυλούσαν όμορφα κι ωραία με O holy night, God rest ye merry gentlemen, Hark the herald anglels sing και τα συναφή, είπα να ψάξω και τίποτα σε Ελληνικό, ως κάθε σωστός Έλλην πολίτης που τιμά τη φουστανέλα, σέβεται τα ήθη και τα έθιμα του τόπου του και αγαπά τη μαμά πατρίδα, το σουβλάκι και τον φραπέ. Όχι, δεν εννοώ τον Ρούντολφ το Ελαφάκι και τα τρίγωνα κάλαντα, εννοώ Ελληνικά - Ελληνικά. Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά, Καλήν εσπέραν άρχοντες, τέτοια...

Πάω λοιπόν να ψάξω (κλασσικά) στο Youtube almighty. Δοκιμάζω "kalanta" , δοκιμάζω "κάλαντα" , δοκιμάζω και τα προτεινόμενα που δίνει όταν πληκτρολογείς, και δε μου παίρνει πάνω από δύο λεπτά να καταλάβω ότι στην Ελλάδα, όταν λέμε κάλαντα, εννοούμε τα κάλαντα της Βανδή! Το κοντινότερο που βρήκα σε νορμάλ, παραδοσιακό κάλαντο ήταν σε εκτέλεση Ζουζούνια. Oh my (newborn) God δηλαδής!

Βρήκα κάλαντα τελικά; Ναι! Πού; Στην Αμερική!
Εκεί προφανώς πιστεύουν οτι το Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά αξίζει μια θέση σε μια συναυλία, οπότε το πήραν, το διασκεύασαν, του ρίξανε και μερικά Αγγλικά μέσα να είναι πιο εύπεπτο, και μας το σερβίρουν στα μούτρα. Μπορεί η προφορά τους να είναι λίγο "κάπως", αλλά δε μας παίρνει να πούμε και τίποτα, σωστά; Σα δε ντρεπόμαστε λίγο...
So, απολαύστε Ελληνικά κάλαντα...

...στο John F Kennedy Memorial High School...



...και στο Calvary Presbyterian από μια χορωδία αγοριών, στο San Francisco.


8 σχόλια:

comingThrough είπε...

ax oraia!!! to deytero uperoxo!!!!

ProFyLaKtiKo είπε...

αυτό είναι υπερπαραγωγή! πάντως έχουν συλλάβει απόλυτα την προφορά.

Hfaistiwnas είπε...

ααααααααα με συγκίνησες... μου ρθε να βάλω τα κλάματα! Μου άρεσε πιο πολύ το δεύτερο! Έβαλαν και ξένα βέβαια μέσα αλλά οκ..
Τι ωραία που τα είπαν!

mahler76 είπε...

σε dance mix το έχουμε?

Είδωλο είπε...

εμενα φετος η Καιτη επαψε να με μαγευει.
Και να φανταστεις οτι ειναι πλατινενια επιτυχια το "να πλεξω τουλι για τον Χριστουλη"

Aς οψεται, εχω καταντησει πολυ πικραμενος ανθρωπος.

Dr_MAD είπε...

Νομίζω ότι είμαι ο Χριστός

αλήθεια

εδώ και 9 χρόνια στα γενεθλια μου λεω πάντα 21

τυχαίο? χμμμ

G Spot Unveiled© είπε...

@MAD: everything happens for a reason :P

Dante mou ma ti ellinika sto prwto video-it's worth it, anyway, to deutero den mou to emfanizei, leei einai prv, for crying out loud!

Christmas feeling all over!
but me
Xxxmas feeling! :p

billzouk είπε...

Εσυ πουλακι μου, εισαι σε christmas spirit ολη την χρονια! χιχιχι.
Καλες γιορτες!