Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Thoughts...

Άλλη μία νύχτα που το σχέδιο του να κοιμηθώ νωρίς για να ξυπνήσω νωρίς ναυάγησε. Με το που το κεφάλι έπεσε στο μαξιλάρι άρχισα να σκέφτομαι. Να προβληματίζομαι. Δεν συνίσταται σε περιόδους ψυχολογικής αποσύνθεσης. Σε αποσυντονίζει...

Κρίμα. Γιατί η σημερινή μέρα ήταν καλή. Πολύ καλή. Όμορφες εκπλήξεις και αναπάντεχες συναντήσεις. Αν κάτι τέτοιες μέρες δεν είναι αρκετές για να κοιμάσαι ήρεμα το βράδυ, δεν ξέρω αν θα ξανακοιμηθώ ήρεμα για πολύ καιρό.

...ήμουν ξανά στο πόδι μισή ώρα μετά. Τραπεζάκι στο μπαλκόνι, καρεκλίτσα, τασάκι... Πήρα καινούριο ποτήρι, ψηλό, μέρος της ανανέωσης του σπιτιού, μαζί με το βάψιμο, ένα καινούριο επιπλάκι και καναδυό αστραφτερά μπιχλιμπίδια. Άνοιξα μια απ' τις Schneider Weisse που πήρα για να "γιορτάσω" τις αλλαγές στο σπίτι, όταν με το καλό μπουν και τα τελευταία πράγματα στη θέση τους, αλλά δεν πειράζει. Την είχα περισσότερο ανάγκη τώρα. Κάθισα.

Σκεφτόμουν. Τι έγινε, τι θα γίνει, τι μπορεί να γίνει, γιατί έτσι , γιατί αλλιώς , τι σημαίνει το ένα, τι σημαίνει το άλλο, πώς συνδυάζονται αυτά τα δύο... Δεν έβγαλα άκρη. Και δεν είχε και κανένα αστεράκι επάνω να μου κάνει παρέα, ή έστω να πέσει να κάνω μια ευχή.

Στην τελευταία γουλιά της μπύρας, κοιτάζοντας μέσα στο ποτήρι, ο αφρός κύλησε στη μέση και έφτιαξε μια καρδιά στη μέση. Πάγωσα για λίγο. Ήξερα ότι όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις. Ή ότι όλο το σύμπαν κάνει την πάπια. Δεν είχα ιδέα ότι μια από τις εναλλακτικές είναι να παίζει με τον πόνο σου...

Θέλω το σύμπαν μου...

Καληνύχτα...

8 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα!!!!
χιχι ο καθένας το θέλει το σύμπαν του! Εύχομαι γρήγορα να το νρεις και να χαρείς και το σπίτι σου όπως το επιθυμείς..

Elementstv είπε...

Δυστυχως αυτη ειναι η μεγαλυτερη απατη του αιωνα.Το συμπαν δεν ενδιαφερεται τι σκεφτομαστε,ή τουλαχιστον και να υπηρχε αυτη η δυναμη αλληλοεξουδετερωνεται αναμεσα στους ανθρωπους.Η μονη λυση για να ζησεις ευτυχισμενα ειναι να δεχτεις οτι η ζωη δεν θα ειναι οπως τη θες,να δεχθεις οτι καποιο ανθρωποι ειναι πιο τυχεροι και απλα να προσπαθεις με τα οπλα που σου δινονται.Φαινεται απαισιοδοξη σκεψη αλλα στην πραγματικοτητα ειναι απελευθερωτικη!

mahler76 είπε...

mia kardia e? hmmmm

g for george είπε...

Θέλω το σύμπαν μου.

Απίστευτη έκφραση.

ProFyLaKtiKo είπε...

που βρήκες ψηλά ποτήρια? εγώ ψάχνω καιρό τώρα και δε βρίσκω...

p.s. αν περιμένουμε το σύμπαν... καηκαμε... πρέπει να αλλάξουμε γαλαξια...!

Είδωλο είπε...

με 5-6 μπυρες ακομα και ταξιδι στο χρονο θα κανες.

PN είπε...

Πφφφ...και δεν έπαιρνες ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις βρε Λαλάκα boy? Λοιπόν, άκου να δεις! Το σύμπαν κάνει μονίμως την πάπια γιατί αυτή είναι η δουλειά του. Το σύμπαν με λίγα λόγια είναι σαν την γειτόνισσα στον τρίτο που δεν ξέρει καν ποιος είσαι (δηλαδή χεσμένο σε έχει), αλλά αφήνει τα σκουπίδια της έξω από την πόρτα σου! Οπότε...στο χέρι σου είναι είτε να κάνεις το κορόιδο και να πας να πετάξεις τα σκουπίδια της ή να πας να της τα φέρεις κολάρο!

Διάλεξε και πάρε. Αυτές πάντως της μαλακίες του Coehlo μην τις πιστεύεις. Φτιάξε το δικό σου σύμπαν. Σε καλό δρόμο είσαι!!!

Monos,Ksenos,Fititis είπε...

Ερώτηση:
Ακόμα και το σύμπαν να συνωμοτεί, γιατί κανείς μας δεν προσπαθεί να αλλάξει κάτι και όλοι πέφτουμε στον λήθαργο;