Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

Variations on a theme...

The "Domestic Partnership" case...

Εδώ και μια δυο μέρες έχω ένα δίλλημα. Να το αναρτήσω ή να μην το αναρτήσω; Θα κάνω κάτι σπουδαίο αν το αναρτήσω ή μια τρύπα στο νερό; Αλλάζει κάτι ή απλά μπαίνω κι εγώ στο ρεύμα όπως το κάθε trend victim; Καταλάβατε φαντάζομαι για τι μιλάω, γι’ αυτήν την περίφημη ανάρτηση για το συμβόλαιο συμβίωσης. Η επικρατέστερη εκδοχή ήταν να μην αναρτήσω τίποτα. Ο στόχος εξανεμίστηκε όταν διάβασα μια άλλη άποψη σε ένα ιστολόγιο, και κάτι μου έκανε "κλικ". (Ναι, γλυκέ μου, σ' εσένα αναφέρομαι, επί τη ευκαιρία, ωραία τα πες) Και άρχισα να μπαίνω στο τριπάκι: Το θέλω; Αν το θέλω, γιατί το θέλω; Με αφορά; Άμεσα; Έμμεσα; Και τελικά νομίζω ότι βρήκα κάτι... (personal view, no preaching intended)




Existence…

Όλα σ’ αυτό τον κόσμο ξεκινούν με μια ανακάλυψη. Παρατηρείς κάτι. Το προσδιορίζεις. Και από εκείνη την ώρα, δεν είναι απλά ένα κάτι που υπάρχει κάπου. Είναι ένα πράγμα συγκεκριμένο, που έχει υπόσταση, και που υπάρχει ως ανθρώπινη γνώση. Είναι ο Κρόνος και γυρίζει γύρω από τον ήλιο. Είναι ένα βακτήριο κρυμμένο στους αρκτικούς πάγους. Είναι η Κατερίνα, η φίλη του Γιάννη: "Γεια σου Κατερίνα, χαίρω πολύ". Και μέχρι να τα μάθεις όλα αυτά, και να τα παρατηρήσεις, και να τα γνωρίσεις, και να δεις οτι είναι εκεί, δεν υπάρχουν για σένα. Υπάρχουν μόνα τους. Σε έναν άλλον κόσμο, παράλληλο, έναν κόσμο αγνώστων εννοιών και αγνώστων πραγμάτων.

Αυτό το συμβόλαιο λοιπόν, καλό ή κακό, πολύ ή λίγο, είναι σημαντικό. Γιατί είναι μια αναγνώριση. Και όλος ο σάλος του τελευταίου καιρού στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ίσως είναι κι αυτός καλός. Γιατί αναγνωρίζουν οτι υπάρχεις. Γιατί σε βλέπουν. Γιατί δεν είσαι μια μακρινή ασαφής φιγούρα. Γιατί φεύγεις από εκείνον τον παράλληλο κόσμο, και μπαίνεις στο παιχνίδι. Γιατί η κυρά-Μαρουσώ στους Κάτω Τραχανάδες ανακαλύπτει την ομοφυλοφιλία όπως πριν μερικά χρόνια ανακάλυψε το tsunami, και ο κυρ-Λάμπρος στα Άνω Κρεμαστά μαθαίνει το "gay" όπως πριν μερικά χρόνια έμαθε το Creutzfeld-Jacob. Γιατί παίρνεις μια απαίδευτη μάζα και κεντάς στο μυαλό της πληροφορίες. Βάζεις τα πρώτα σποράκια. Και περιμένεις να καρποφορήσουν για να δεις αν θα μαζέψεις φράουλες ή τσουκνίδες. Όχι οτι χρειάζεται να σε ενδιαφέρει και πολύ. Το σημαντικό δεν είναι η σοδειά, αλλά να αντιδράσει το χωράφι...


Difference...

Κάπου πολύ μακριά υπάρχει το American dream: "Family, house in the suburbs, white fence and a dog." Στην Ελλάδα έχουμε το Greek dream: "Εγγόνια για τους γονείς, σπίτι δίπλα στη μαμά, θέση στο δημόσιο και BMW με δόσεις" , και ουαί κι αλλοίμονο σε όποιον ξεφεύγει από νόρμες, αναμενόμενες συμπεριφορές, το δρόμο του Θεού και τα ηθικά όρια της εκάστοτε μικροκοινωνίας. Και δεν αναφέρομαι αποκλειστικά σε θέμα ομοφυλοφιλίας. Πόσο εύκολο θα ήταν για μια κοπέλα να παρατήσει το προξενιό των γονιών για να πάει να σπουδάσει; Για έναν δεκαοκτάχρονο επαρχιώτη να παρατήσει τα κατσίκια του μπαμπά για να πάει στη σχολή που ήδη πέρασε; Για έναν μαθητή του 19,8 να μην πάει ιατρική, όπως θέλει η μαμά, επειδή του αρέσει κάτι άλλο που όμως έχει μικρότερη βάση; Και όχι, δεν τα βγάζω απ’ το μυαλό μου. Τα έχω δει. Όλα. Και σε κάθε περίπτωση νίκησε η αθάνατη Ελληνική οικογένεια. Γιατί απ’ ότι φαίνεται, η στέρηση του αυτονόητου δεν είναι αποκλειστικό "προνόμιο" των ομοφυλοφίλων, αλλά τρόπος ζωής.

Όταν λοιπόν αυτά τα μυαλά, που σφύζουν από μιμητική εθνική υπερηφάνεια, έχουν δεχθεί πλύση εγκεφάλου στη νοοτροπία του "Ελληνάρα" και εξιδανικεύουν το status quo ante, θέλεις να τα πάρεις απ’ το χεράκι και να τα πας ένα ταξίδι, πρέπει να περάσεις το δύσκολο στάδιο του να κάνεις το πρώτο βήμα. Και καλό είναι, γι’ αυτό το πρώτο βήμα, να έχεις όσο το δυνατόν περισσότερη ώθηση μπορείς. Και η ομοφυλοφιλία είναι αρκετά ισχυρό taboo για να κάνει ένα καλό ξεκίνημα. Γιατί για να ρίξεις έναν τοίχο, δεν πας να χτυπήσεις όπως χτυπάς την πόρτα. Χρειάζεσαι κάτι να τον ταρακουνήσεις. Πρέπει να τρομάξει λίγο και ο τοίχος. Αλλιώς δε θα σου δώσει σημασία.


Concern…

"Το συμβόλαιο συμβίωσης δεν με ενδιαφέρει, γιατί δεν σκοπεύω να παντρευτώ. Ο πόλεμος στο Ιράκ δεν με ενδιαφέρει γιατί δεν είμαι Ιρακινός. Η θεραπεία του καρκίνου δεν με ενδιαφέρει, γιατί δεν έχω καρκίνο. Το ασφαλιστικό δεν με ενδιαφέρει γιατί δεν δουλεύω. Η παιδική εργασία δεν με ενδιαφέρει γιατί είμαι εικοσιτεσσάρων χρονών. Η καταπολέμηση του AIDS δεν με ενδιαφέρει, γιατί δεν έχω AIDS. Η ισοτιμία των δύο φύλων δεν με ενδιαφέρει γιατί δεν είμαι γυναίκα."

Κάποτε οι Έλληνες ήταν οι "πολίτες του κόσμου". Τα ανοιχτά μάτια που μάζευαν γνώση από παντού. Που έβρισκαν σημασία και νόημα στο κάθε τι. Δεν θέλω να μπω στη νοοτροπία του “δεν με ενδιαφέρει”. Και ξέρεις γιατί; Γιατί ξέρω κι άλλη μια πολύ εύκολη φράση: "Οι ομοφυλόφιλοι δεν με ενδιαφέρουν, γιατί δεν είμαι ομοφυλόφιλος".


Need…

Για τον _____ , το πανέμορφο παιδί που γνώρισα πριν τέσσερις μέρες, με τα γλυκά μάτια και το ζεστό χαμόγελο, που μόλις τον είδα έλιωσα, κι έχει μια σταθερή σχέση εδώ και αρκετά χρόνια.

Για τους δύο γοητευτικούς κουστουμαρισμένους σαραντάρηδες που είδα πριν δύο χρόνια να κατεβαίνουν αγέρωχοι και χαμογελαστοί την Αγίας Σοφίας, πιασμένοι χέρι χέρι, με τέτοια φυσικότητα που δε στράφηκε ούτε ένα βλέμμα πάνω τους.

Για εκείνη την υπέροχη και απίστευτα εντυπωσιακή κοπέλα, που έκανε όλους τους straight φίλους μου να τους τρέχουν τα σάλια, που όταν η κοπέλα της της άνοιξε την πόρτα να περάσει, βρήκε ευκαιρία να της χαμογελάσει και να της δώσει ένα φιλί στο στόμα μέσα στα Goodys.

Για τα δυο δεκαεπτάχρονα παιδιά που περπατούσαν κολλητά, με τα χέρια περασμένα στη μέση και στους ώμους, στη μέση της Πλατείας Αριστοτέλους.

Για όσους θέλουν να μπορούν, αν κάποια στιγμή το αποφασίσουν.

Για τον goodάκο που θέλει γιο και με είχε συγκινήσει τότε.

Για να ονειρεύομαι.


Dante.

38 σχόλια:

revqueer είπε...

Dante τα λες πολύ ωραία. Ειδικά το κομμάτι need με εκφράζει απόλυτα!

Ανώνυμος είπε...

Το κομματι του concern ειναι όλη η μιζερια και η ψευτομαγκια μας..

Καλημερα. Ωραιο blog και πρωτοτυπα κειμενα:-)

Είδωλο είπε...

Εγω το προκαλεσα ολο αυτο?

Κοιταξε να δεις για να ειμαι ειλικρινης, και εμενα θα με αφηνε πραγματικα αδιαφορο εαν δεν ειχα βομβαρδιστει και δεν ειχαν προσπαθησει αλλοι περιφημοι απο εδω μεσα να μου επιβαλλουν ντε και καλα να αναρτησω αυτο το πραγμα.

Ετσι κι εγω εγραψα τα οσα εγραψα για να αποστομωσω και για να δειξω πως αυτο ο "ιερος" αγωνας δεν εχει νοημα σε ετουτη την χωρα διοτι δεν εχουμε παιδεια σαν κοινοτητα για να τιμησουμε την οποιαδηποτε ευκαιρια.
Οχι οτι το λεω υποτιμητικα, κι εγω ετσι εμαθα να ζω εκ των πραγματων.

Ωστοσο βγαζω το καπελο στον φιλο μου τον Tovene ο οποιος αφησε το ωραιοτερο σχολιο, αγωνας πισω απο την ανωνυμια και τον υπολογιστη του σπιτιου σας, απο την στιγμη που η μανα σας και η οικογενεια σας δεν ξερει οτι προκειτα να σας ντυσει νυφουλες?
Κι εστω οτι κερδιζεται ο αγωνας... για να σας δω ποιος θα παει να παντρευτει ΦΑΝΕΡΑ με την οικογενεια του?

Επισης καλο μου μην πας να παρεις BMw, εκει δουλευω και ειναι απιστευτα μπουρδελα, δεν θα μπορουσα να ακουω και εσενα να μου παραπονιεσαι στο αυτι. Καμια Mercedes θα ηταν καλυτερα. Αλλιως πηγαινε σε Ιαπωνικο.

Καλημερα Φετουλα

Ανώνυμος είπε...

Σωστος ο Δαντης.

Αλλα εξ ουρανου ειπαμε...το αν μας αγγιζει η οχι,δεν σημαινει πως δεν πρεπει να διεκδικηθει εστω για τους λιγους που θα το κανουν.

Είδωλο είπε...

Γκαμει:
Ας διεκδικηθει αρχικα απο αυτους.
Οσο για τους υπολοιπους, πρωτοβουλια πισω απο ανωνυμα blog με απειρους συνδυασμους URL?
Χμ, δεν νομιζω δεν ειναι ετσι η ζωη. Οποιος εχει τα αρχιδια ας βγει

Κώστας είπε...

:'( τι ωραίο κείμενο...

[UKUMUTU] είπε...

an sou pw oti sugkinises ton ukumutu...polu...

Nikos είπε...

Ρε Δάντη, τα κείμενα σου είναι πολύ ωραία.

Ειλικρινά χαίρομαι που σε γνωρίζω.

Είσαι παιδί του 04/83 όντως.

Equilibrium είπε...

Και με την Πάρνηθα έτσι δεν ξεκινήσαν? και με την Αμαλία? και τι έγινε θα μου πεις... Αλλά σε μια κοινωνία, και περισσότερο μια Πολιτεία, που κωφεύει αυτό είναι κάτι παραπάνω από ψίθυρος. Στην τελική ρε εξ ουρανού, εσύ κι άλλοι εκατοντάδες χιλιάδες μλπογκερς αποφασίσαμε να καταναλώνουμε καποιο απο το χρονο μας εδώ κι όχι στην τηλεόραση ή στις πλατείες, εσενα τι σε πειράζει να ακουγεται αυτή η διαμαρτυρια εδω μεσα; Η ακομη καλυτερα απο εδω, και μετα να παει και σε πιο "λαϊκά"-μαζικά εννοώντας- μέσα?...

Στο ξαναπα, οταν τρεχαμε για το Ιρακ, εμείς ήμασταν οι βομβαρδισμένοι? Ας ξεφύγουμε λίγο από την πάρτη μας!

Δαντη μου υπεροχο το κειμενο σαν και σενα.

Αντε έλα κι συ Αθηνα που παω αυτο το 4μερο για να εγκαινιασω το MET.tv (και καλά!) :)

billzouk είπε...

:)

Donnie είπε...

Dante,xairomai toso poly pou vrika to blog sou,mono k mono pou diavasa ayto to post.

mahler76 είπε...

Dantouli υπέροχο το κείμενο σου ρε άτομο. Να είσαι και να περνάς καλά.

Dante είπε...

#revάκο
Το need μου βγήκε πιο αβίαστα απ' όλα, λες να σημαίνει κάτι...;

#fidelio
Πού καταντήσαμε, ε;
Thnx

x-oyranoyλη
Εν μέρει. Απλά είπα να γράψω κι εγώ την πιο γενική μου θεώρηση...
ΥΓ: check: mercedes - yes, BMW - no.

#γ(κ)άμει bear
Σωστός ή όχι δεν ξέρω, απλά έτσι το βλέπω το πράγμα...

#κώστα
Thnk you so very much :-)

#ukumutάκο
:-) <-- (μειδίαμα ικανοποίησης-αγαλίασης. Απ' αυτά που ξεφυσάς με γλυκιά ηρεμία και λες mission accomplished)

#mr.f
Να σαι καλά καλόμ' :-)

#equilibrium
Thnx... Η Αθήνα δε βλέπω να με θέλει τελευταία, κάποιος θα με μούτζωσε. :-( Καλό ξεκίνημα.

#billzoukι
:) to you too...

#donnie
Κι εγώ χαίρομαι πολύ που διαβάζω τέτοια σχόλια... :-)

#mahlerάκο
Thnx Thnx Thnx :-) Να περνάς κι εσύ ΤΕ-ΛΕΙ-Α!!!


Από ένα γλυκό φιλί σε όλους...

g for george είπε...

Από τα ωραιότερα ποστ περί του θέματος, που έχω διαβάσει.

Και αυτό είναι το σωστό σκεπτικό.

ds είπε...

Ωραίο το blog σου.

Συμφωνώ απόλυτα με όλα. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν μας ενδιαφέρει τίποτα αν πρώτα δεν συμβεί σε εμάς τους ίδιους.

Πόσο δίκιο έχεις!

Nikos είπε...

pou eisai pou xathikes re???

Dante είπε...

#george
Σ' ευχαριστώ πολύ. :-)
Κι έγινα διάσημος για μια παρωδία για τον φραπέ...
Άδικος ο κόσμος, άδικος... :P

#dynx
Thnx.
Να μπορούσαμε να τους κάνουμε όλους gay για μια δυο μερούλες...
Δε θα χε πλάκα...;
(καλώς blogοβρεθήκαμε)

#mr.f
Τα παμε, αλλά για τα μάτια του κόσμου: "ΤΖΑ!!!"

APSOY είπε...

Εμείς δεν τα παμε
ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕΣ???:Ρ

xipasmenos είπε...

Στην Ελλάδα έχουμε το Greek dream: "Εγγόνια για τους γονείς, σπίτι δίπλα στη μαμά, θέση στο δημόσιο και BMW με δόσεις"

Δεν έχεις ιδέα πόσο ακριβά το πληρώνω αυτό το greek dream....

Dante είπε...

#apsoyδάκο
Δε χάθηκα ρεεεεε...
Απλά μου άρεσε αυτό που έγραψα και είπα να το κρατήσω front-page λίγο παραπάνω...
Τις blogοβολτίτσες μου τις κάνω κανονικά. :-)
(είμαι ύπουλος εγώ, χιχιχιχι... :P )

#xipasmene
I' ll take your word for it...
Τι να πω...; Κουράγιο...;

Κώστας είπε...

Dante, αυτό το κάνω κι εγώ όταν πιστεύω ότι κάτι αξίζει να διαβαστεί απ' όσο περισσότερο κόσμο γίνεται ;)

xipasmenos είπε...

Προσπαθώ αλλά δεν μας πέρνει απο κάτω, άλλωστε είμαστε περήφανη ράτσα!!! :D

tovenito είπε...

γεια σου dante! ανταποδίδω την επίσκεψη! ανακάλυψα το μπλογκ σου από το σχόλιο που μου άφησες. στο συγκεκριμένο θέμα που θίγεις έχω εκφρασμένες γνώστες απόψεις τις οποίες αναφέρει συνοπτικά ο x-oyranoy και οι οποίες υπάρχουν στο σχολιασμό στο συγκεκριμένο ποστ του (και όχι μόνο εκεί, αλλά και στον mahler και στον jimmy rose, αν τους γνωρίζεις).
κανείς δε διαφωνεί με το να υπάρχει η δυνατότητα να κατοχυρωθούν νομικά οι ομοφυλόφιλοι και καλό είναι όποιος θέλει να "παντρεύεται" να έχει την δυνατότητα να το κάνει. άλλο αυτό όμως κι άλλο να αναρτά ο καθένας προσωπικά ένα όμοιο κείμενο στα πρότυπα κάποιου άτυπου γκέι συνδικαλισμού. συγκεκριμένα εγώ ανέφερεα ότι προσωπικά δεν θα μπορούσα να συμμετέχω σε κάτι τέτοιο από τη στιγμή που σχεδόν κανείς δεν γνωρίζει για μένα, για την σεξουαλική μου ταυτότητα και άρα μία τέτοια κίνηση δεν θα είχε αξιοπιστία. είναι σαν τις γκόμενες που φοράνε τις μίνι φούστες και βγαίνουν και μετά κάνουν παράπανω για το μήκος της και την τραβάνε λες και θα μεγαλώσει. και επειδή χαρακτηρίστικαν όλοι όσοι είχαν μια τέτοια αντίδραση παρτάκηδες ή ότι δε συμμετέχουν στον αγώνα για το κοινό καλό όπως πχ. γινόταν με τον πόλεμο στο ιράκ. η σύγκριση είναι εντελώς άστοχη βέβαια καθώς μιλάμε στη μία περίπτωση για άνώνυμη διεκδίκηση ενός αιτήματος μη εφαρμόσιμου από κανέναν σχεδόν ακόμα στην ελληνική κοινωνία και από την άλλη για την ίδια την αξία της ειρήνης, της ίδιας της ζωής και όχι το δικαίωμα στην νομική προικοθηρία του πούτσου.
επιπλέον υπάρχουν και κοινωνικοί λόγοι. πόσοι απο αυτούς τους ακτιβιστές ανώνυμους επαναστάτες θα τολμήσουν να παντρευτούν; και πόσο θα κρατήσει αυτός ο γάμος; οι νόμοι έρχονται με την σταδιακή αλλαγή της νοοτροπίας όλων, με ενυπόγραφες και αυτοπρόσωπες διαμαρτυρίες, σαν φυσικό επακόλουθο και όχι με κινήσεις διαμπλογκικού εντυπωσιασμού!
φιλικά tovene592

Dante είπε...

#tovene
Την καταλαβαίνω κι αυτή την άποψη, γι' αυτό είπα να γράψω κάτι λίγο πιο γενικό. Από κει και πέρα...

Οι "διαφωνίες" μου:
Το πόσοι θα το τολμήσουν, κι αν θα κρατήσει, δεν μπορώ να το ξέρω, και δεν έχω δικαίωμα να παίρνω αποφάσεις με βάση προδικασμένα αποτελέσματα και υποθετικά σενάρια.
Σίγουρα δε συμφωνώ με την μη ετοιμότητα και μη ωριμότητα της κοινωνίας, καθότι οι αλλαγές γίνονται για προσαρμογή σε νέες συνθήκες ή απο αντίδραση σε ερεθίσματα, είναι φυσικός νόμος, από πλανήτες μέχρι μικρόβια.

Αλλά:
Είμαι επίσης κάθετα αντίθετος στο να αναρτήσει κάποιος το κείμενο γιατί "έτσι πρέπει". Όπως έχουμε δικαίωμα να διαμαρτηρηθούμε, έτσι έχουμε και δικαίωμα να κάθήσουμε στ' αυγά μας.

Τώρα για το Ιράκ κλπ, νομίζω ο παραλληλισμός πηγαίνει πιο πολύ στο να ενδιαφερθείς για μια κατάταση που δεν σε επηρρεάζει άμεσα, παρά στη σύγκριση των καταστάσεων μεταξύ τους.
Γενικά νομίζω οτι όποιος αισθάνεται οτι θέλει να το αναρτήσει, να το αναρτήσει, κι όποιος δε θέλει, όχι, και κανείς δεν έχει δικαίωμα να τον κρίνει γι' αυτή του την επιλογή. Αυτός δεν είναι ο σκοπός όλης αυτής της ιστορίας άλλωστε;
Αυτά τα "λίγα" και σταματάω γιατί με έπιασε φλυαρία πάλι...

ΥΓ: Καλώς όρισες, συγνώμη για την ακαταστασία, την επόμενη φορά θα φροντίσω να έχω έτοιμο τουλάχιστον καφεδάκι. :-)

Ανώνυμος είπε...

Ωπα ωπα...εχει χαθει ο μπουσουλας και εχει γεμισει ο τοπος σαλτσες απο τους φιλοσοφισμους.Για να ξεκινησουμε τον σχολιασμο-σεντονι...

Τοβενε592
"η σύγκριση είναι εντελώς άστοχη βέβαια καθώς μιλάμε στη μία περίπτωση για άνώνυμη διεκδίκηση ενός αιτήματος μη εφαρμόσιμου από κανέναν σχεδόν ακόμα στην ελληνική κοινωνία και από την άλλη για την ίδια την αξία της ειρήνης, της ίδιας της ζωής και όχι το δικαίωμα στην νομική προικοθηρία του πούτσου."
Πως ειμαστε σε θεση να γνωριζουμε αν το αιτημα ειναι μη εφαρμοσιμο?Υπαρχουν σε αυτη την χωρα 11 εκατομμυρια ατομα εκ των οποιων δεν ξερω-δεν με νοιαζει-δεν με απασχολει ποσοι θελουν-επιθυμουν-διατιθενται να κανουν ενα προσυμφωνο συμβιωσης.Ηξερε κανεις απο εμας πριν ξεσπασει ο σαλος με τις κοπελες που ηθελαν να κανουν τον πολιτικο γαμο στην Καισαριανη,πως υπαρχουν ατομα που εχουν αυτη τη διαθεση και τα αρχιδια (γιατι αρχιδια θελει) να προβουν σε τετοια πραξη?Οχι.Και δεν θα το μαθαιναμε ποτε αν δεν γινοταν το μπαμ.Αλλα ολοι εμμενουν στο να βλεπουν ενα δεντρο και να χανουν το δασος.Ξερετε αν ο γιος του μπακαλη που αγοραζετε σοκολατες εχει κρυφη μακροχρονιο "δεσμο" με καποιον και γουσταρει να ειναι νομικα κατοχυρωμενος?Γιατι δεν κυριαρχει η λογικη πως ενας τετοιος νομος ισως ειναι χρησιμο να ειναι περασμενος,για τα μελλοντικα χρονια?Δεν ειναι κατι αναχρονιστικο.Ειναι κατι το οποιο μπορει να χρησιμευσει σε καποιον.Τωρα,σε 2 χρονια,σε 20,σε 30.Και δεν περιμενα με τιποτα να ακουσω την φραση "νομικη προικοθηρια του πουτσου".Μα με τιποτα.Το αν καποιος θα κατοχυρωσει σε καποιον αλλο καποια δικαιωματα ειναι προικοθηρια?του πουτσου και ολας?Το να στηριζουμε τις ιδεες μας σε προσωπικα βιωματα ειναι οτι χειροτερο.Τα ετεροφυλοφιλα ζευγαρια δηλαδη που μπορει να εχουν την δυνατοτητα να χρησιμοποιησουν το νομο δεν υποκεινται στην κατηγορια "Νομικης Προικοθηριας Του Πουτσου?"?Ειναι ρατσισμος αυτο και εθελοτυφλια.Ο Gay Super Hero απλα ξεκινησε κατι και προσκαλεσε ΟΠΟΙΟΝ ηθελε να αναρτησει το κειμενο η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ηθελε ο καθενας.Κανενα δεν πιεσε.Αλλα κανεις δεν εκατσε στα αυγα του.Οσο λαθος ειναι οσοι εκριναν καποιους επειδη δεν το ανερτησαν αλλο τοσο λαθος ειναι και οσοι κριναν αυτους που το αναρτησαν.Ειναι μεγαλο φαουλ και κοκκινη καρτα το να προσπαθουμε μεσω ευφυους επιχειρηματολογιας να περασουμε το δικο μας σκεπτικο στον αλλο.Οποιος το ανερτησε το εκανε για τους δικους του λογους.Οποιος δεν το ανερτησε το εκανε επισης για τους δικους του λογους διαφωνιας.Τελος.Το αν εχει πρακτικη εφαρμογη ειναι αλλο θεμα.

"πόσοι απο αυτούς τους ακτιβιστές ανώνυμους επαναστάτες θα τολμήσουν να παντρευτούν;"
Ακομα και ενας να γουσταρει να κανει χαβαλε και να παντρευτει η να κανει προσυμφωνο συμβιωσης,δεν αξιζει να μπορει να το κανει?Αλλα ετσι ειναι η νοοτροπια.Οταν μιλαμε για δικαιωματα,η πλειοψηφια κερδιζει.Απο την στιγμη που η νομικη κατοχυρωση θα γινει μεταξυ ενηλικων ατομων δεν μας πεφτει κανενας λογος αν ειναι θεμα πουτσου,προικοθηριας η ψευτορομαντισμου.Η αποσταστιωποιηση απο τα κλισε ειναι οτι καλυτερο για να βγαλει ο καθενας τα δικα του συμπερασματα.Ακομα και αν ειναι εντελως αντιθετα.Το αν καποιος ειναι ανοιχτα ομοφυλοφιλος τον κανει να εχει το δικαιωμα να ζητησει κατι τετοιο ενω ο κρυφος δεν πρεπει να τον απασχολει επειδη κανεις δεν ξερει για αυτον,ειναι ενα πολυ διφορουμενο επιχειρημα.Εμενα η μανα μου γνωριζει.Και κανει την παπια.Αυτο σημαινει πως θα σηκωσω το λαβαρο της επαναστασης επειδη εχω την ασφαλεια αυτη?Οχι.Απλα οπως εγω μπορει να γουσταρω να κανω κατι τετοιο,την ιδια δυνατοτητα μπορει να εχει και ο Μητσος που μενει στην Κολοπετινιτσα,δεν γνωριζει κανεις για αυτον,εχει μια γκομενα και εχει συννενοηθει μαζι της να την πλασαρει ως δεσμο και παραλληλα πηδιεται με τον κομμωτη τον Πετρο και γουσταρει να του γραψει ενα χωραφακι στα Τουρκοβουνια και να το κληρονομησει σε περιπτωση που πεθανει απο πνιγμο με στραγαλι την ωρα που ειναι στο Sodade.

"όχι με κινήσεις διαμπλογκικού εντυπωσιασμού!"
Εξαλλου ειδαμε προκοπη και απο αλλες κινησεις διαμπλογκικου εντυπωσιασμου.Υπογραφτηκαν χαρτια...μαυροφορεθηκατε εξω απο το Συνταγμα για τα καμμενα και λυσσομανησατε για το ιατρικο καθεστως της Ελλαδος για την περιπτωση της Αμαλιας.Αν αυτο δεν ηταν η υπερτατη ξεφτιλα και χειραγωγηση για εντυπωσιασμο τι να πω.Τα παντα κρινονται στις λεπτομερειες.Οι μισοι καραγκιοζισκοι απο αυτους που κλαιγανε για τα καμμενα πετανε τα χαρτι απο την σοκολατα στο δρομο αντι για τον καδο.Εχουν ηδη ξεχασει τον ακριβη αριθμο των θυματων.Δεν εχουν σκοπο να πανε στη Ζαχαρω παρα μονο οταν "σηκωθουν" τα ξενοδοχεια σε 15 χρονια και γινει η νεα Χαλκιδικη με τα υπεροχα νερα.Οταν κατι μας ενοχλει το κραταμε ζωντανο μεσα μας.Δεν το ξεχναμε οταν κατι αλλο μας τραβηξει την περιεργεια.

Μπορει ο Δαντης να μην ανερτησε το κειμενο αλλα κερδισε ποντους γιατι εκατσε και εγραψε τις αποψεις του.Απλα και ξεκαθαρα.Δεν εκρινε.Δεν σηκωσε την μυτη και το επαιξε μαγκας.Και εβγαλε εντελως το προσωπικο του συμφερον και ενδιαφερον απο το ολο θεμα.

Dante είπε...

Α ρε αρκουδάκο, με συγκίνησες ρε μπαγάσα... :'-)
Thnx for the backup.
Να μου θυμήσεις να σε κεράσω μια καράφα μέλι κάποια στιγμή.

b|a|s|n\i/a είπε...

χάθηκα (με την καλή την έννοια) στα σχόλια αλλά πιο πολύ χάθηκα (με ακόμα καλύτερη) στο αρχικό κείμενο. απίστευτα γλυκιά ματιά σε ένα τόσο πολυσυζητημένο και σημαντικό κείμενο.
μέχρι να τελειώσει το τσιγάρο που άναψα, να γράψω απλά, ότι δεν με ενδιαφέρουν οι ταμπέλες, όλοι είμαστε διαφορετικοί και όλοι ίσοι, είναι τραγικό να απαξιώνουμε πράγματα επειδή υπάρχουν είτε οι κανόνες είτε οι εξαιρέσεις.
είτε από δω κοιτάξεις, είτε από κει, είτε παραπέρα θα βρεις πέτρες, θα βρεις λάσπη, θα βρεις διαμάντια, θα βρεις κοχύλια.
το να ξέρει η μάνα μου, ο πατέρας μου δεν ξέρω, δεν με απασχολεί, ούτε εγώ ξέρω για τη ζωή τους τόσα και είναι δύσκολο να τσαλακώσεις το πρότυπο του παράβα που έχουν.
το να ξέρουν οι δίπλα μου, οι φίλοι μου, οι συνάδελφοί μου το θεωρώ αυτονόητο, όχι με την έννοια της σημαίας, αλλά με την έννοια ότι όποιος με ζει σε στιγμές μου, καταλαβαίνει πότε και γιατί είμαι ευτυχισμένος, και δεν τους διαψεύδω.
και άλλα πολλά μου ξύπνησες να γράψω αλλά έπεσε η στάχτη κάτω...:)

{.πavλος.} είπε...

poly endiaferon post ... nasai kala... einai xara na se diavazw...goodnight!
h.u.g.Z.z & k.i.s.s.e.s

Ανώνυμος είπε...

Κανενα Backup.Αν τυχαινε και διαφωνουσα σε κατι θα στο ελεγα.Και βασικα ουτε στον Τοβενε592 τα χωνω.Απλα ηρθα με το Swifer να διωξω λιγο την σκονη που σηκωθηκε και να ηρεμησουμε λιγακι.

tovenito είπε...

αρκούδε μου εγώ δε διαφώνησα στο να υπάρχει αυτή η δυνατότητα. το αναφέρω εξαρχής και το τονίζω ξεκάθαρα αυτό! προσωπικά όμως θεωρώ αναξιόπιστο απέναντι στον εαυτό μου και στη συνείδησή μου να διεκδικώ κάτι τέτοιο από τη στιγμή που δεν ξέρει σχεδόν κανείς για μένα οπότε η κίνηση αυτή δεν θα είχε καμία ουσία σύμφωνα με τα ταπεινά μου κριτήρια. είναι σαν τους ομοφυλόφιλους παπάδες που κάνουν κήρυγμα για κουσούρια. δεν ξέρω αν πιάνεις τη φιλοσοφία μου.
εσύ που είσαι τόσο κουλ περιμένω να με καλέσεις στο γάμο σου, ή να κάνεις κοινή φορολογική δήλωση με το έτερον ήμισυ, και αν πεθάνει ο συζυγός σου να πας στις δημόσιες υπηρεσίες και να διεκδικήσεις επίδομα χηρείας. και δεν σε ειρωνεύομαι καθόλου, όπως με ειρωνεύτηκες εσύ. μιλώ ρεαλιστικά όπως έχουν τα δεδομένα τώρα.

Κώστας είπε...

tovene592, σεβαστές οι απόψεις σου γενικά και φυσικά απόλυτα σεβαστό το τι θα κάνει ο καθένας με το κείμενο της πρωτοβουλίας αλλά και γενικότερα στην προσωπική του ζωή...

Αλλά, δεν μπορείς να επαναλαμβάνεις σε όλα τα μπλογκς ότι "έτσι κι αλλιώς κανείς δε θα το χρησιμοποιήσει" γιατί αυτό δεν έχει καμία βάση. Για να είχε βάση θα έπρεπε να πιάσεις όλους τους γκέι στην Ελλάδα και να τους ρωτήσεις με τη σειρά, ή έστω να κάνεις κάποιου είδους δειγματοληπτική έρευνα.

Ξέρω ότι συνεχώς τονίζεις ότι είσαι υπέρ της ύπαρξης αυτής της δυνατότητας, όμως αυτοαναιρείσαι όταν την χαρακτηρίζεις ανεφάρμοστη, άχρηστη και μιλάς με προσβλητικό τρόπο γι αυτή (δε θα επαναλάβω τη φράση, γιατί τη θεωρώ ρατσιστική).

Για να σου δείξω πόσο λάθος είναι να είσαι τόσο βέβαιος για το μη εφαρμόσιμο του μέτρου, εγώ σκοπεύω να το χρησιμοποιήσω με τη σχέση μου που είμαστε μαζί 31 μήνες πλέον (2 χρόνια και 7 μήνες), όταν πλησιάσουμε τα 30, όπως θα έκανα κι αν ήμουν ετεροφυλόφιλος με γάμο.

Ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω πώς μερικοί (δε μιλάω για κάποιον συγκεκριμένα εδώ!) την απογοήτευση τους την προβάλουν στο μυαλό τους ως καθολική πραγματικότητα χωρίς εξαιρέσεις και έτσι τελικά η στάση τους είναι μια έμμεση "τιμωρία" των κακών γκέι που δεν αξίζουν αυτό το δικαίωμα.. Τελικά...

...ο μόνος που τιμωρούν είναι ο εαυτός τους...

...υποβιβάζοντας τον σε πολίτη β κατηγορίας με μειωμένη αξία έναντι των άλλων άρα και μειωμένων δικαιωμάτων..

Ανώνυμος είπε...

Οχι οχι Τοβενε592.Δεν σε ειρωνευτηκα.Δεν ηταν καθολου ειρωνικο το παραπανω.Απλα σχολιασα τις φρασεις.Δεν εστιασα στο οτι τις ειπες εσυ συγκεκριμενα και σε εβαλα στο στοχαστρο.Αν παρατηρησεις αναφερω μονο και μονο το ψευδωνυμο σου γιατι εσυ τα κατεγραψες αυτα και στον σχολιασμο δεν σε εκθετω προσωπικα.Δεν ειχα αυτο για στοχο.Απλα ανεπτυξα την δικη μου αποψη στις συγκεκριμενες φρασεις.Δεν ηρθα να στην πω.Δεν θελω να στην πω.Εισαι αρκετα εξυπνο και συζητισιμο ατομο και βγαλε αυτη την ιδεα απο το μυαλο σου.Το οτι ειπα μια αλλη αποψη επι αυτων δεν σημαινει πως δεν καταλαβαινω τι λες αλλα και με την καμια δεν σημαινει πως σε ειρωνευτηκα.Δωσε χερι τωρα.Ξηγημενα πραγματα :)

b|a|s|n\i/a είπε...

θα δανειστώ την εικόνα του τοβένε με την μίνι φούστα, χε χε, και γω γελάω όταν το βλέπω και σκέφτομαι αφού αγχώνεσαι βρε κοπελιά τι την φοράς τόσο κοντή;
και μετά σκέφτομαι βρε μπας και θέλει πραγματικά να το κάνει αυτό;
να προσπαθεί να την μακρύνει για να με κάνει να προσέξω την κίνησή της, ότι έχει ποδάρες και μπορεί να την φοράει τόσο κοντή;
και ακόμα και αυτή που είναι τα πόδια της στραβά, που την φοράει και αυτή κοντή, μπας και θέλει να μου πει ότι την φοράει κοντή και δεν την νοιάζει που είναι τα πόδια της στραβά, γιατί νοιώθει καλά με αυτά, και αν δεν μου αρέσει η εικόνα να γυρίσω το κεφάλι μου αλλού;
και μετά σκέφτομαι την εικόνα να μπαίνεις σε ένα μαγαζί και να έχει ψηφιστεί να καταργηθούν τα μίνι.
μόνο μακριές φούστες.
και ξανασκέφτομαι τι αδικία, αφού υπάρχουν οι κοπελιές που τους αρέσουνε τα μίνι και θέλουν να τα φοράν και αυτές με τις ποδάρες και αυτές με τα πόδια τα στραβά.
είτε είμαι κοπελιά, είτε κοπέλι, είτε τα πόδια μου είναι στραβά, είτε ποδάρες, με αγχώνει και με πνίγει η εικόνα να μπαίνω σε ένα μαγαζί και να επιβάλλουν μόνο την φούστα την μακριά.
τι ρόλο παίζει αν είναι τα πόδια μου στραβά, αν είναι ποδάρες, αν δεν μου πάνε τα μίνι και δεν τα φορώ ή μου πάνε και τα φορώ, υπάρχουν κάποιες κοπελιές που τους αρέσουνε τα μίνι και θέλουν να τα φορούν, και αυτές με τις ποδάρες και αυτές με τα πόδια τα στραβά.
και θέλουμε να πηγαίνουμε στα μαγαζιά και να έχουμε την δυνατότητα να αγοράσουμε και φούστες μίνι και μακριές και ημίκοντες και παντελόνια.

την πρόσεξα την στάχτη αυτή τη φορά

Nasos είπε...

poli oreo kimeno. oute ego egrapsa gia to sumboleo simviosis.apo edo ematha oti egine tetia kinisi.

Dante είπε...

#b|a|s|n\i/a
Μέχρι και τα σχόλιά σου ποιητικά είναι... Τι ωραία... :-) Thnx.

#π.a.v.λ.o.s.
Hugs and kisses 2u2... :-)

#nasos
Thnx. Και καλώς ήρθες στο αχουράκι μου...

#tovene #γ(κ)άμει #κώστα
Σας χρωστάω καφεδάκια, είχα πάαααρα πολύ καιρό να δω ιντερνετικό πολιτισμένο διάλογο με επιχειρήματα και ΜΕ άρεσε. Συνήθως πετύχαινα καντήλια με βρισίδι. (δεν κάνω πλάκα, ούτε ειρωνεύομαι...)



Πολλά φιλιά σε όλους ρεεεεε... :-)

Ανώνυμος είπε...

Ωπα ωπα ωπα...τωρα θα γινει πανικος...
ΕΜΕΝΑ ειπες πολιτισμενο...?
Λοιπον...ξεκιναμε...
Βλαμμενε-ηλιθιε-περιγελε-γελοιε-ρεμπεσκε-αποτυχημενε-κρυφε-σαρδαναπαλε-αντουβιανε.......να συνεχισω...?
<---Φευγει τρομερα προσβεβλημενος...

Dante είπε...

Εσένα; Όχι, το διάλογο...
Αλλά συγχωρήσαι γιατί δεν έχω απαίτηση να κάνεις συντακτική ανάλυση... Που έμαθες να γράφεις και μας πουλάς και πνεύμα γουτσουλινοροζοφατσουλινομελενιοτρυφεροζαχαχαρουλοαγαπουλοτραγανοαρκουδοσκατουλίνε μου...
(Σωστά το προσάρμοσα στα αρκουδοδεδομένα, ή να διαβάσω κι άλλο Μπαμπινιώτη...;)
:-)

Ανώνυμος είπε...

Μια προταση θα σου πω μονο...
Η κολαση του Δαντη.
Ετοιμασου!Σου εκλεισα εισητιριο!

*:)*